Boek direct
Floris Karos Hotel Brugge
image

Boek direct

Boek direct bij het hotel op deze website en krijg 10% korting.  

 

 

 

  1. Als u een kortingscode heeft, kunt u deze hier invullen

Activiteiten in Brugge

Welkom bij Floris Karos Hotel Brugge! Deze prachtige historische stad, die zelf op de werelderfgoedlijst van UNESCO is opgenomen heeft ontzettend veel in petto voor u. Wij hebben een aantal populaire opties voor u onder elkaar gezet. 

Basiliek van het Heilig Bloed

De Basiliek van het Heilig Bloed, gelegen op de Burg, behoort dan weer tot de meest religieuze bezienswaardigheden van Brugge. Dit komt omdat er in de basiliek een flesje ligt die een druppel van het bloed van Christus bevat. Het bloed zou na de Tweede Kruistocht in 1149 door Dietrich van Alsace uit het Heilige Land naar hier zijn gebracht. De kerk is dagelijks geopend van 10:00 tot 17:15.

De Brugse Reien

Het uitgebreide netwerk aan kanaaltjes die doorheen het historische centrum van Brugge stroomt, wordt de Brugse reien genoemd. Gezien deze grachten langs alle belangrijke bezienswaardigheden van Brugge stromen, is een boottocht op de reien dan ook één van de activiteiten in Brugge die je zeker op de planning moet zetten.

Chocolademuseum Choco-Story

Wie door de smalle straatjes van Brugge wandelt, zal de ene chocoladewinkel na de andere tegen komen. België staat natuurlijk bekend om chocolade, iets wat maar al te graag tentoongesteld wordt in Choco-Story, hét beroemdste chocolademuseum van het land. Aan de hand van een rondleiding leer je bij over de geschiedenis van chocolade en hoe cacao wordt verwerkt tot de lekkernij die we allemaal kennen. Voor slechts €9,50 kunt u genieten van dit museum, inclusief een proeverij!

Omgeving Karos Hotel Brugge

Op 200 meter van ons hotel ligt 't Zandplein waar allerlei bars en restaurants zijn gevestigd en op slechts 800 meter afstand van de historische Grote Markt, Floris Karos Hotel is ideaal gelegen zodat u tijdens uw verblijf van Brugge kunt genieten zonder gebruik te hoeven maken van een auto maken of dure taxiritten maken. U kunt veilig door het historische centrum wandelen en genieten van de vele bars en restaurants. Het is heel gemakkelijk om van dit alles te genieten terwijl je midden in alles blijft!

Een leuke manier om de stad te verkennen is door te kiezen voor een boottocht. Tijdens deze boottocht beleef je Brugge vanuit een ander perspectief, en kun je vanaf alle grachten de architectuur van de oude stad van dichtbij bewonderen. U kunt ook kiezen voor een van de vele gezellige bars om te genieten van het heerlijke Belgische bier. Naast deze bieren zijn er nog vele andere activiteiten die je simpelweg niet mag missen. Ga naar de Onze Lieve Vrouw-kerk (met de Madonna van Michelangelo!) En de Halletoren of het Belfort (met prachtig panoramisch uitzicht over de stad). Loop over de Grote Markt, het historische centrum van de stad, en kom verschillende standbeelden van Jan Breydel en Pieter Deconinck tegen. Een bezoek aan het chocolademuseum kan je niet ontzeggen, je maakt kennis met de productiekunst en je kunt de chocolade natuurlijk zelf testen. En vergeet niet de brouwerij van een van Brugges bekendste bieren: Brugse Zot!